Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Over COMPOSITES

COMPOSITES

Wat is composiet
Een composiet is eigenlijk niet meer dan materiaal wat is samengesteld uit twee of meer verschillende materialen om zodoende optimaal gebruik te maken van de verschillende eigenschappen van beide componenten. In de CS® producten wordt gebruik gemaakt van vezelversterkte kunststoffen. De ontwikkeling van deze vorm van composieten heeft een vlucht genomen sinds de tweede wereldoorlog toen de vraag naar snelle, wendbare en lichte vliegtuigen explosief steeg. Vooral de gewichtsbesparing is reden geweest voor de industrie om met vezelversterkt kunststof te gaan bouwen. Na toepassing in de luchtvaart volgde de introductie in andere markten. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn te vinden in de watersport waar composiet gebruikt wordt van interieur tot volledig casco. Daarnaast kom je composiet tegen in diverse sportartikelen zoals in ski’s, tennisrackets, hockeysticks en fietsen. De afgelopen decennia wordt composiet steeds vaker toegepast in GWW constructies en in de utiliteitsbouw.

Toepasbaarheid en eigenschappen
De vraag kan rijzen waarom dit materiaal geschikt is voor constructieve toepassingen. Het zijn met name de mechanische eigenschappen die het materiaal geschikt maken om het als constructiemateriaal te gebruiken. Het is sterker dan staal, daarentegen ligt de stijfheid weliswaar een stuk lager. Echter, doordat de productiemethoden er zich voor lenen om, constructief gezien, zeer optimaal te ontwerpen, kan dat als een royale compensatie worden gezien. Naast de mechanische eigenschappen zijn er een aantal bijkomende eigenschappen die het materiaal een meerwaarde geven. Het materiaal roest en rot niet. In weer en wind blijft het materiaal zijn mechanische en esthetische eigenschappen behouden. Onderhoud is dus voor het materiaal niet noodzakelijk. Ook de mogelijkheden op esthetisch vlak zijn enorm door de diverse productiemethoden.

Voordelen:
• Onderhoudsarm
• Levensduur > 100 jaar
• Lichte constructie
• Prefab bouwen
• Uv-bestendig
• Zelfdovend bij brand
• Vermoeiingsbestendig
• Sterk en stijf
• Geen corrosie/rot
• Duurzame grondstoffen
• Lichte onderconstructie
• Aardbevingsbestendig
• Gunstige EMVI-score

Productiemethoden
Er zijn meerdere productiemethoden waarmee een composietconstructie kan worden gemaakt. De producten die Composite Structures levert worden in hoofdzaak gemaakt door middel van vacuüminjectie en pultrusie. Beide methoden zijn geschikt en betrouwbaar om constructies mee te maken. Het verschil tussen beide methoden is dat er bij vacuüminjectie een complete constructie in één keer gemaakt wordt, terwijl er bij pultrusie halffabricaten geleverd worden die vervolgens kunnen worden samengesteld.

Vacuüminjectie
Bij vacuüminjectie wordt er een vezelconstructie in of op een mal gebouwd. Na het opbouwen van het vezelpakket, met inbegrip van eventueel kernmateriaal, wordt het complete pakket rondom afgesloten door middel van een grote plastic zak. Als de zak luchtdicht op de mal is aangesloten, wordt de zak vacuüm getrokken. Hierdoor wordt het vezelpakket tegen de mal gedrukt zodat het de goede vorm gaat aannemen.

Pultrusie
Pultrusie is een geautomatiseerd proces om allerlei soorten profielen mee te fabriceren. Vrij vertaald betekent pultrusie ook profieltrekken. Doordat deze vorm van produceren volledig geautomatiseerd is, is een constante kwaliteit gegarandeerd. Het grote voordeel van deze techniek is dat het profiel voor 60% van het gewicht bestaat uit glasvezel. Hierdoor zijn de profielen enorm sterk. Met pultrusie is het mogelijk de profielen in elke gewenste lengte te maken. Doordat het soort, de hoeveelheid en de richting van de vezels variabele parameters zijn, kan een product optimaal ten aanzien van zijn functie ontworpen worden.

De CS® brug is opgebouwd uit composietlaminaten met een schuimen kern. Een sandwichconstructie. Alleen wel met verticale dwarskrachtschotten. In deze constructie worden de composietlaminaten als constructieve elementen beschouwd. Het schuim functioneert als vulling tussen de laminaten. Het productieproces dat gebruikt wordt heet vacuüminjectie. Bij dit productieproces worden allereerst de vezels ten behoeve van het boven- of onderlaminaat op een mal gelegd. Vervolgens worden de schuimblokken met vezels bekleedt. De met vezels beklede blokken worden op het vezelpakket gelegd. Daarna worden er vezels op de met vezels beklede blokken gelegd. Tenslotte wordt het gehele pakket onder vacuüm gezet en met hars geïnjecteerd.

Deze bedrijfsfilm geeft inzicht in het bedrijf, productieproces en diverse projecten.

De grondstoffen.

In de productiehal.