Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Over PLASTICS

Gerecycled plastic

Gerecyclede producten zijn een gelijk of beter alternatief voor wat er al beschikbaar is. Onze Marmax producten laten zien wat er zoal te maken is met gerecycled plastic. Met de gerecycled plastic palen en planken uit ons assortiment worden constructies gemaakt zoals terrassen, steigers en brugdekken. Gerecycled plastic is in veel gevallen een uitstekend alternatief voor hout of metaal. Producten van hout moeten periodiek worden geschuurd en geverfd. Gerecycled plastic rot, corrodeert en splintert niet en heeft dergelijk onderhoud niet nodig. Wanneer de kosten van onderhoud (LCC) in aanmerking worden genomen blijkt toepassen van gerecycled plastic producten zeer interessant.

  • Gerecycled plastic transformeert afval in een hoogwaardig product.
  • Een Marmax bank gebruikt meer dan het equivalent van 2000 plastic flessen.
  • Recycling vermindert de behoefte aan stortplaatsen.

 

Gerecycled plastic is een alternatief voor gebruik van hout. In tegenstelling tot hout, vraagt gerecycled plastic weinig onderhoud, is milieuvriendelijk en economisch verantwoord. Het heeft de uiterlijke kenmerken van hout en de voordelen van plastic. Dit maakt gerecycled plastic het ideale materiaal voor o.a. (speel)meubilair en steigers.

 

Waarom is gerecycled plastic beter dan hout?

  • Gerecycled plastic rot, corrodeert en splintert niet en heeft periodiek onderhoud niet nodig. Hierdoor wordt op onderhoudskosten bespaard.
  • Het materiaal neemt geen vocht op. BacteriĆ«n en andere ongewenste viezigheden hechten zich niet aan gerecycled plastic.
  • Met een sopje is gerecycled plastic eenvoudig te reinigen.
  • Gerecycled plastic is bestand tegen graffiti. Verwijderen van veel soorten verf is mogelijk met thinner.

 

Recyclen

Plastic is een van de meest populaire en bruikbare materialen van deze tijd. De populariteit van plastic maakt echter deel uit van het probleem: we gebruiken nu ongeveer 20 keer meer plastic dan we 50 jaar geleden deden. De levensduur van kunststoffen is te optimaliseren door zoveel mogelijk te hergebruiken en te recyclen. De website Milieucentraal.nl geeft tips over hoe u zelf plastic afval kunt scheiden zodat het kan worden gerecycled.