Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Over PLASTICS

Waarom we recyclen

Gerecyclede producten zijn een gelijk of beter alternatief voor wat er al beschikbaar is. De producten van Marmax Products laten zien wat er zoal te maken is met gerecycled plastic. De aanschaf van een Marmax bank, picknickset of speelobject kan aanleiding zijn om op school met leerlingen te praten over recyclen. Gerecycled plastic is in veel gevallen een uitstekend alternatief voor hout of metaal. Producten van hout moeten periodiek worden geschuurd en geverfd. Gerecycled plastic rot, corrodeert en splintert niet en heeft dergelijk onderhoud niet nodig. Wanneer de kosten van onderhoud (LCC) in aanmerking worden genomen blijkt toepassen van gerecycled plastic producten zeer interessant.

  • Gerecycled plastic transformeert afval in een hoogwaardig product.
  • Een Marmax bank gebruikt meer dan het equivalent van 2000 plastic flessen.
  • Recycling vermindert de behoefte aan stortplaatsen.
  • Het Marmax straatmeubilair wordt tastbaar gereedschap bij het bespreken van recycling.

Plastic feitjes

Waarom gebruiken we gerecycled plastic?

Gerecycled plastic is een alternatief voor gebruik van hout. In tegenstelling tot hout, vraagt gerecycled plastic weinig onderhoud, is milieuvriendelijk en economisch verantwoord. Het heeft de uiterlijke kenmerken van hout en de voordelen van plastic. Dit maakt gerecycled plastic het ideale materiaal voor o.a. (speel)meubilair en steigers.

Waarom is gerecycled plastic beter dan hout?

  • Gerecycled plastic rot, corrodeert en splintert niet en heeft periodiek onderhoud niet nodig. Hierdoor wordt op onderhoudskosten bespaard.
  • Het materiaal rot niet, het meubilair kan staan in vochtige ruimtes. Dit maakt het erg geschikt voor toepassing bij zwembaden.
  • Het materiaal neemt geen vocht op. Bacteriën en andere ongewenste viezigheden hechten zich niet aan gerecycled plastic.
  • Het (speel)meubilair is erg makkelijk schoon te houden. Met een sopje is het eenvoudig te reinigen.
  • Gerecycled plastic is een erg sterk materiaal. De Marmax producten zijn ontworpen voor zware belasting en zijn bestand tegen graffiti.

Zijn er verschillende kleur opties?

Ja, de Marmax producten zijn in verschillende standaard kleuren te verkrijgen. Het is dus mogelijk om de kleuren van de school terug te laten komen in de aula of op het schoolplein of de clubkleuren van de voetbalvereniging in de sportbanken bij de sportvelden. Bij bestelling van grote hoeveelheden is het mogelijk om Marmax gerecycled producten te leveren in bijvoorbeeld pastelkleuren.

Hoeveel plastic flessen gaan er in 1 gerecycled plastic bankje?

In 1 bank gaan ongeveer 2000 plastic flessen. Zo gaan er 2000 flessen minder naar de stort.

Wat moet ik doen als er verf/graffiti/stift op mijn (speel)meubel zit?

Veel soorten verf kunnen gemakkelijk worden verwijderd met thinner. Dit tast het plastic niet aan.

Is het mogelijk om aanpassingen te maken op het ontwerp? Langere poten/een andere kleur/een extra onderdeel?

Ja, er zijn heel veel mogelijkheden. Neem contact met ons op om deze wensen te bespreken.

Wat zijn de bevestigingsmogelijkheden?

Het is mogelijk om grondplaten te gebruiken om producten vast te maken aan de ondergrond. Ook verlengde staanders zijn mogelijk, deze kunnen worden ingegraven in de grond of geplaatst in cement.

 

Plastic flessen

Plastic is een van de meest populaire en bruikbare materialen van de moderne tijd. Zijn populariteit maakt echter deel uit van het probleem: we gebruiken nu ongeveer 20 keer meer plastic dan we 50 jaar geleden deden. Wij kunnen echter de levensduur van kunststoffen optimaliseren door zoveel mogelijk te hergebruiken en te recyclen.